Caută
Close this search box.

Deja s-au vaccinat peste 100.000 de cadre medicale, spune ministrul Sănătăţii

vaccinat

Doctorii care se înscriu să lucreze în centrele fixe, mobile sau în caravanele de vaccinare vor primi câte 100 de lei pe oră brut.

Guvernul va da o ordonanță de urgență care prevede plăți și pentru asistenții care vor asigura programul de imunizare în etapa a doua.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pentru Știrile Pro TV că acești bani nu reprezintă un bonus, așa cum s-a vehiculat în public, ci plata unor ore suplimentare pe care cadrele medicale le vor efectua în cadul campaniei de vaccinare.

”Nu vorbim despre un bonus, vorbim despre remunerarea unei munci suplimentare. Cu alte cuvinte, dacă cineva vine în timpul serviciului, în loc să lucreze în spital sau în cabinetul unui medic de familie, dacă în loc să fie acolo merge într-un centru de vaccinare, atunci nu primește bani în plus, este în timpul programului de lucru. În schimb, dacă vine în afara orelor de program, atunci bineînțeles că aceasta trebuie să fie o muncă remunerată”, a spus ministrul.

În prezent, în România ajung în fiecare săptămână aproximativ 150.000 de vaccinuri anti Covid-19. Vlad Voiculescu a declarat că un centru de vaccinare poate să vaccineze în jur de 5 pacienți într-o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri