Caută
Close this search box.

Demonstraţii la Berlin şi Dusseldorf, pentru eliberarea opozantului rus Alexei Navalnîi

Demonstraţii

Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat la Berlin, pentru eliberarea opozantului rus Alexei Navalnîi, aflat în arest la Moscova, informează dpa. Numărul participanţilor la demonstraţia din capitala Germaniei a fost estimat sâmbătă seara de un purtător de cuvânt al poliţiei.

Participanţii la protestul ‘Libertate pentru Navalnîi’ au trecut pe lângă ambasada Rusiei şi au încheiat manifestaţia la Poarta Brandenburg. Manifestaţia s-a desfăşurat ‘fără probleme’, conform sursei citate.

De asemenea, în piaţa centrală a oraşului Dusseldorf au demonstrat 200 de persoane în sprijinul celui mai cunoscut lider al opoziţiei ruse.

Potrivit poliţiei, mitingul a fost autorizat iniţial pentru participare a 100 de persoane. Demonstraţia a fost paşnică, fără a se înregistra incidente. Au fost respectate, de asemenea, regulile de distanţare socială impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă în Rusia la apelul opozantului Aleksei Navalnîi pentru a cere eliberarea sa, demonstraţii ilegale, soldate cu reţinerea a peste 2.500 de persoane. Ciocniri între participanţii la proteste şi forţele de ordine s-au înregistrat în mai multe mari oraşe, inclusiv la Moscova.

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară.

El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok. Aflat în arest preventiv, el este acum în aşteptarea mai multor proceduri judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri