Caută
Close this search box.

Deputat de Vaslui: ”Conducerea Inspectoratului Școlar execută directorii în mod pompieristic, total netransparent şi lipsit de bun-simţ”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, intitulată „Reforma liberală de la ‘grădi’ IŞJ Vaslui”, parlamentarul acuză faptul că noile numiri s-au făcut într-un mod „pompieristic şi netransparent” şi că prin astfel de practici sistemul de educaţie primeşte „o lovitură grea”, potrivit agerpres.ro.

Deputatul de Vaslui Eduard Popica (PSD) critică felul în care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a făcut schimbări în cazul unor directori de şcoli cărora le-au expirat mandatele de management.

„În timpul ‘României educate şi normale’ a Preşedintelui Iohannis, auzeam necontenit cum vor depolitiza sistemul de învăţământ românesc atunci când vor prelua puterea. Iată ca a venit şi vremea lor, să-şi arate măsura competenţei şi valorii. După doua mandate de succes ale fostului inspectorului general Gabriela Placintă, caracterizate prin rezultate excepţionale obţinute, echilibru şi măsură în toate, a început marea ‘depolitizare’. După ce în fruntea IŞJ au fost ‘plantate’ două educatoare, una mai răsărită decât cealaltă , în timp ce şcoala online mergea şnur – copiii privesc la tele-şcoala fără televizor şi energie electrică – doamnele de la ‘grădi’ se gândeau la binele şi viitorul şcolilor, lucrând de zor la listele cu directorii, numărând zilele până când acestora le vor expira mandatele. Deşi a avut tot timpul din lume la dispoziţie, conducerea IŞJ a purces la executarea directorilor în mod pompieristic, total netransparent şi lipsit de bun-simţ. Să schimbi zeci de directori în mijlocul anului şcolar, în timpul unei perioade extrem de complicate, mi se pare a fi o lovitură grea dată acestui sistem atât de încercat”, a afirmat Eduard Popica.

Deputatul PSD mai susţine că recentele schimbări nu fac decât să bulverseze sistemul de educaţie, deoarece directorii schimbaţi din funcţii erau profesionişti şi au avut rezultate deosebite pe perioada mandatelor de conducere.

„Aceasta este reforma lui Iohannis şi marea depolitizare, să bulverseze un sistem întreg pentru o mâna de oameni care aveau afinităţi cu PSD, marea majoritate a directorilor nefiind înregimentaţi politic. Principala lor vină este profesionalismul dovedit şi rezultatele de necontestat. Cert este că toţi aceşti profesori şi-au obţinut mandatele în urma promovării unui concurs corect şi transparent. Bravo PNL, bravo USR, bravo preşedintelui! Ne aşteaptă vremuri bune”, a mai spus Popica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri