Caută
Close this search box.

DGheorghiță, despre cazul din Găești, unde s-a putut vaccina oricine: ”Nu e o tragedie”

valeriu gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, spune că nu este ”o tragedie” faptul că, la spitalul din Găești, au fost vaccinate și persoane care nu sunt cadre medicale și care nu aveau dreptul în această primă etapă.

Dr. Gheorghiță a spune că cel mia important lucru este că acele persoane au fost vaccinate, și nu faptul că managerul spitalului nu a respectat procedura.

“Am luat şi noi la cunoştinţă de situaţia de la spitalul din Găeşti. Pot să vă spun următoarele lucruri. Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparţin etapei unu nu este o tragedie, până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile, şi anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, aşa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest lucru este un alt aspect care urmează a fi verificat. Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos, aş putea spune” – a declarat șeful campaniei naţionale de vaccinare.

Întrebat de jurnaliști, într-o conferință de presă, dacă se vor aplica, totuși, sancțiuni, dr. Gheorghiță a spus că acest lucru nu intră în aria sa de competență, ci a Ministerului Sănătății, care va lua o decizie în acest sens.

“După cum știm, strategia de vaccinare prevede doar modalităţile şi liniile directoare după care noi dezvoltăm şi implementăm campania de vaccinare. Aş putea spune că acest aspect intră în sarcina Ministerului Sănătăţii, probabil că se vor efectua evaluări şi ulterior se va decide în consecinţă. Nu aş putea să vă spun acest lucru, pentru că nu intră în atribuţia Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea” – a mai spus el.

Reacția sa vine după ce managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa a anunţat pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

Astfel, mai multe persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri