România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajații făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea din anul 2022 va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim, în diferite sectoare ale Economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

„Primesc zilnic mesaje și comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia.

Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piața oficială a muncii și chiar din țară. Prea mulți oameni trăiesc în sărăcie, cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână.

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câștigat, statul oprește aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai ușor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc și TVA, accize și alte taxe și impozite.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obținut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni cărora, deși au un salariu, nu le ajung banii de la o lună la alta) și pe al doilea loc la numărul de oameni aflați în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferență față de Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here