Caută
Close this search box.

Directorul general al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, venituri peste cele ale președintelui României

Directorul general al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Vasile Moțoc, este cel mai bine plătit angajat din instituțiile administrative publice din județ, cu venituri care le depășesc chiar si pe cele ale președintelui României, scrie publicația locală Turnul Sfatului. Potrivit acesteia, Moțoc are un salariu lunar brut de 13.000 de lei, la care se adaugă un spor lunar de 10.000 de lei și alte sporuri și sume care urcă veniturile lunare brute până la aproape 29.000 de lei.

Publicația sibiană relatează că un angajat al universității a trimis o sesizare Ministerului Educației care aducea în discuție și sporurile de care beneficia directorul general. Ca urmare a acestor demersuri, în 11 decembrie anul trecut, Senatul ULBS a aprobat înființarea unei comisii disciplinare împotriva angajatului care a formulat sesizările.

Potrivit directorului general administrativ al ULBS, aspectele care justifică înființarea comisiei de disciplină nu sunt petițiile în sine, ci caracterul informațiilor pe care acestea le-au inclus. Mai precis, fluturașul de salariu al lui Vasile Moțoc. ”A făcut publice elemente de natura salariului unui salariat, abuzând de faptul că din poziția în care se află are acces la baza de date cu salariile tuturor din Universitate. Codul Muncii prevede că salariul și elementele acestuia sunt confidențiale. Doi la mână, contractul colectiv de muncă prevede tot confidențialitatea salariului. Trei, chiar și Regulamentul de ordine interioară prevede că salariile sunt confidențiale. Patru, lucrând la Resurse umane, ea a semnat o declarație de confidențialitate prin care se angajează să nu facă publice date ale salariaților. Inclusiv în fișa postului este prevăzut acest lucru. În declarația de avere, e adevărat, sunt publicate veniturile salariale, dar nu în detaliu: cât ai salariu de bază, cât ai spor și așa mai departe. Apoi, altă faptă: a făcut publice documente care conțin date referitoare la un salariat. Practic, a intrat în baza de date, a tipărit fluturașul meu pe luna mai și l-a atașat petițiilor. Dacă era discretă, eu zic că putea să ceară dispunerea unei analize pentru veniturile salariale de la conducere. Dar să vii și cu fluturașul, să îl trimiți și la Guvern, peste tot… Eu zic că o măsură trebuia luată împotrivă, pentru că azi termină cu Moțoc, mâine îl ia pe Deleanu sau pe altcineva. Și atunci nu mi se pare corect”, a declarat Moțoc, potrivit turnulsfatului.ro.

Acesta a declarat că salariul său nu este cel mai mare din țară.

”Nu este cel mai mare salariu de director administrativ”, spune Vasile Moțoc care face trimitere la situația omologului său de la Politehnica din București.

Într-adevăr, directorul administrativ al Universității Politehnice din capitală a declarat un venit lunar net de aproape 24.500 de lei. Doar că acest venit include nu doar salariul de director, ci și remunerațiile acordate ca urmare a activității didactice și a implementării unor proiecte cu finanțare europeană (în declarațiile de avere, directorul din capitală nu își prezintă defalcat situația veniturilor), mai noteaza publicația locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri