Caută
Close this search box.

Discuţii aprinse în Congresul SUA, unde se dezbate punerea sub acuzare a lui Trump

Donald Trump

Congresul SUA a început miercuri dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează AFP.

Donald Trump este ”un pericol evident şi imediat” pentru SUA şi ”trebuie să plece”, a declarat miercuri lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, în deschiderea dezbaterilor asupra procedurii de impeachment a preşedintelui american în exerciţiu, informează AFP, citată de Agerpres.

„Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, această rebeliune armată”, a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie.

„El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a spus Pelosi.

„Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie”, a replicat congresmanul republican Jim Jordan, unul dintre cei mai fideli „trumpişti”.

Dezbaterile sunt unele aprinse. Congresmanul democrat Ilhan Omar l-a calificat pe Donald Trump drept tiran. „Nu putem pur şi simplu să întoarcem pagina şi să nu facem nimic”.

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său „ar fi o eroare”, a declarat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, informează AFP.

„Nu există anchetă, nu există audieri”, a explicat el, în condiţiile în care camera inferioară a Congresului, unde democraţii deţin majoritatea, urmează să voteze asupra celui de-al doilea act de acuzare împotriva lui Trump, deschizând astfel calea pentru un proces de destituire a lui în Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri