Caută
Close this search box.

Dodon o face pe nebunul cu Maia Sandu. Îi cere să numească un premier

dodon

Fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), i-a cerut președintelui Maia Sandu să desemneze un premier până la 1 februarie, când începe sesiunea de primăvară – vară a parlamentului, avertizând că formațiunea sa va depune o sesizare la Curtea Constituțională, în privința activității acesteia, în calitate de șef al statului.

„Vom cere înaltei instanțe să răspundă la două întrebări: care este termenul maxim ca președintele să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru și care sunt sancțiunile pentru președinte, în caz că acest termen se depășește.

Mâine dimineață vom depune această sesizare la Curtea Constituțională. Spun cu fermitate că actualul președinte a încălcat Constituția”, a declarat Dodon, după convocarea Comitetului executiv al PSRM.

Igor Dodon a criticat deplasările în străînătate ale Maiei Sandu, în calitate de președinte.

Maia Sandu este într-o vizită oficială la Bruxelles, pentru a se asigura de sprijinul financiar al UE pentru Republica Moldova, în contextul situației economice dificile, ca urmare a pandemiei. Înainte de aceasta, ea a întreprins o vizită în Ucraina, țara vecină în care Igor Dodon nu a efectuat nici o vizită, în cei patru ani de mandat, fiind practic persona non grata, după ce afirmase în campania electorală din 2016 că peninsula Crimeea aparține Rusiei.

Înainte de prima să vizită în străînătate, Maia Sandu a avut o întâlnire cu președintele Românei, Klaus Iohannis, care s-a deplasat la Chișînău, într-un demers de a reafirma caracterul special al relațiilor cu Chișinăul.

„Este clar că Maia Sandu nu știe cum să procedeze mai departe. Se conturează al doilea eșec al Maiei Sandu, după ce a deținut funcția de premier, pentru că nu știe ce trebuie să facă.

Apucați-vă de lucru! Ba la Zelinski, ba cu Iohannis, ba la Bruxelles, mâncați scoici și midii. În aceste condiții, PSRM ii cere președintelui desemnarea unui premier până la data de 1 februarie, pentru că atunci începe sesiunea parlamentului. Aveți două săptămâni. Pe urmă să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat”, a amenințat Dodon.

După învestirea în funcție, Maia Sandu l-a desemnat pe ministrul de externe Aureliu Ciocoi, în calitate de premier interimar, la 31 decembrie, după ce premierul Ion Chicu a demisionat și nu a dorit să asigure conducerea Guvernului, până la desemnarea unui nou premier.

Fostul președinte prorus a făcut aceste declarații la scurt timp după ce Curtea Constituțională a respins propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu, privind organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, prin autodizolvarea actualului legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri