Caută
Close this search box.

Doi alpiniști, găsiți morți în Munții Bucegi. Tânărul ar fi încercat să o salveze de unul singur pe partenera sa

Doi alpinişti, un bărbat şi o femeie, şi-au pierdut viaţa, noaptea trecută, în Munţii Bucegi. Cei doi se aflau în zona Brâul Mare al Morarului când tânăra ar fi căzut într-o prăpastie. Însoţitorul ei a apucat să sune la 112 pentru a anunţa accidentul.

Trei salvatori montani au plecat imediat în ajutorul lor, fiind urmaţi la scurt timp de o echipă formată din alte opt persoane. Când au sosit la locul accidentului, însă, salvamontiştii i-au găsit pe amândoi fără suflare. Se pare că tânărul ar fi încercat să o salveze de unul singur pe partenera sa.

Asta în condiţiile în care nu aveau echipament corespunzător de escaladă. Din cauza traseului plin de gheaţă, salvamontiştii n-au putut recupera decât trupul femeii. Cel al alpinistului urmează să fie ridicat astăzi.

Un alt incident grav s-a petrecut în Masivul Călimani. O femeie de 35 de ani din Miercurea Ciuc a fost recuperată, ieri, cu un elicopter SMURD, de la altitudinea de aproape 1.400 de metri.

Femeia era singură în drumeţie în Masivul Călimani, când a alunecat pe gheaţă. A suferit o fractură la picior şi nu a mai putut continua drumul. Din cauza traseului dificil şi zonei izolate, salvatorii ar fi avut nevoie de cel puţin două ore pentru a ajunge la victimă.

Elicopterul SMURD a ridicat iniţial femeia în zbor cu ajutorul unei plase. Ulterior, pe teren sigur, aceasta a fost introdusă în interiorul aeronavei şi transportată la un spital din Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri