Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a avut o discuție telefonică cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Fritz spune că i-a povestit șefei CE despre Timișoara și a invitat-o să viziteze orașul din România.

„M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător.

A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru că anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România. O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeala actuală”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Primarul afirmă că prima întrebare a Ursulei von der Leyen a fost despre procesul de vaccinare din România.

„I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19.

Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate”, a completat Fritz.

Acesta mai susține că a găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara: „Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană”.

266 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here