Caută
Close this search box.

Donald Trump ar putea scăpa de acuzare, cel puțin până la învestirea lui Biden. Ce face Senatul

Trump, pus sub acuzare de Camera Reprezentanților

UPDATE, ora 23:29 / Camera Reprezentanților din Congresul SUA a adoptat moțiunea de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump, acuzat de Partidul Democrat că ar fi incitat la violență participanții la mitingul soldat cu asaltarea Capitoliului pe 6 ianuarie și moartea a cinci persoane.

Conform numărătorii oficiale, în favoarea punerii sub acuzare au votat 228 de membri ai Camerei Reprezentanţilor, dintre care 10 republicani. 194 s-au pronunţat împotrivă.

Cu toate acestea, actuala punere sub acuzare ÎNCĂ NU ÎNSEAMNĂ CĂ TRUMP ESTE DEMIS. Dosarul urmează să ajungă la Senat, acolo une republicanii au majoritate. Și care Senat s-ar putea să nici nu se întrunească până la învestirea lui Joe Biden.

Și totuși Senatul decide, dar contează enorm când se întrunește

Răsturnare de situație majoră în SUA. Pentru moment, cel puțin până la investirea lui Joe Biden, președintele în funcție, Donald Trump, scapă de punerea sub acuzare (impeachment).

Conform ultimelor informații, Mitch McConnell, liderul Majorităţii din Senatul american, nu va fi de acord ca forul să se reunească pentru procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump înainte de inaugurarea noului mandat prezidenţial.

Liderul Minorităţii din Senat, Chuck Schumer, i-ar fi cerut lui McConnell să se folosească de o clauză de urgenţă care le-ar permite să revină mai devreme, dar este nevoie de acordul ambilor lideri pentru ca Senatul să facă asta.

Ce a decis Senatul cu privire la punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Potrivit Independent, liderul majorității Senatului, Mitch McConnell, a respins o cerere de adoptare a unei sesiuni de urgență a Senatului SUA pentru a desfășura un proces de punere sub acuzare împotriva președintelui Donald Trump, miercuri, cu câteva zile înainte ca acesta să părăsească funcția.

Vestea vine în timp ce parlamentarii parlamentari dezbat dacă actualul lider de la Casa Albă va fi acuzat pentru a doua oară în timpul mandatului său, pentru incitarea unor revolte violente care au atacat clădirea Capitolului săptămâna trecută.

Tot în această săptămână, liderii republicani din Senat au fost surprinși după ce New York Times a dezvăluit că McConnell e ”încântat” că Trump urmează să fie pus sub acuzare, scrie NBC News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri