Caută
Close this search box.

Emanuel Ungureanu (USR) dezvăluie ”motivul real” al conflictului dintre Boc și ministrul Sănătății

emanuel ungureanu

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, dezvăluie ”motivul real” al conflictului dintre liberalul Emil Boc și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu.
Motivul real.
După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj.
Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin.
Deputatul Moisin l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Șușca deși Șușca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru penelist Tătaru, apoi, șeful lui Moisin, l-a sunat pe Tătaru și l-a pus cu pixul înapoi pe Șușca, în aceeași zi, cu tupeu…”, scrie Ungureanu într-o postare pe facebook.

În aceeași postare, deputatul USR spune despre Boc că ”minte gros”.

Pretextul atacului a fost găsit.
Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare.
Iată baza legală, Legea 95/2006 adică Legea Sănătății Publice, citiți în foto 2, articolul 2, alineatele 7 și 8.
În alineatul 8 scrie clar, chiar și pentru domnul Boc care, după ce a patronat jaful țării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege și ordine:
„Asistența de sănătate publică este garantată de stat și finanțată de la bugetul stat, bugetele locale, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, sau din alte surse, după caz, potrivit legii.”
Deci, domnul Boc are legea de partea lui și resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare”, afirmă Emanuel Ungureanu.

Ungureanu s-a referit la conflictul dintre Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce edilul Clujului, care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), afirmat, la RFI, că explicaţiile ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu îi ajută cu nimic pe primari şi sunt nesatisfăcătoare. Boc este nemulţumit de ordonanţa de urgenţă a guvernului care prevede că administraţiile locale trebuie să înfiinţeze şi să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă documentul nu menţionează şi sursa de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri