Caută
Close this search box.

Este posibil ca unul dintre dosarele lui Radu Mazăre să fie redeschis

radu mazăre

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall solicită noii conduceri a CSM să introducă pe ordinea de zi cazul achitării lui Radu Mazăre, într-un dosar în care fostul primar al Constanței era judecat, pentru că ar fi vândut la prețuri derizorii terenuri, în centrul stațiunii Mamaia.

„Reiterez cu acest prilej necesitatea imediată privind desființarea Secției Speciale, alias Cooperativa Nufărul, pentru a se relua lupta împotriva corupției din rândul magistraților”, scrie Ana Birchall.

Dosarul a fost instrumentat de DNA Constanța, iar procurorii au arătat în rechizitoriu cum 1,5 hectare de teren, aferent al Palatului Reginei Maria, au fost vândute cu doar 23 de euro/mp. La acea vreme, un metru pătrat de teren din Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro.

În aceeași speță, Mazăre a mai fost trimis în judecată pentru vânzarea subevaluată a terenului aferent Cazinoului, care a ajuns la o societate deținută de Sorina Hortolomei Moscu, una dintre apropiatele fostului primar. În prima instanță, Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare, cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri