Premierul Florin Cîţu a declarat că autoritățile sunt pregătite să asigure în lunile următoare vaccinarea anti-COVID a 150.000 de persoane pe zi, reiterând faptul că ținta fermă a Guvernului este aceea ca în luna septembrie să existe 10,4 milioane de români imunizați.

„Am spus că merge bine campania de vaccinare, dar astăzi avem o confirmare și de la nivel internațional. Bloomberg a prezentat niște date care arată că România este pe locul 18 la nivel global și pe locul 6 în Uniunea Europeană, în ceea ce privește această campanie de vaccinare.

Sunt mai multe statistici. Așa cum am spus, pe mine mă interesează foarte mult cum primim dozele, să accelerăm ritmul. Am ajuns treptat, de la o medie de 13.000, au fost astăzi 34.000 de vaccinuri făcute, mergem spre 50.000. Noi am spus că putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele”, a declarat Florin Cîţu, într-un interviu la Europa FM.

El a precizat că, potrivit celor mai recente date primite la Guvern, România ar urma să primească până la finalul lunii martie „2,4 milioane de doze de la Pfizer, plus 430.000 de doze de la Moderna, deci ar fi cam 2,8 milioane”.

„Și asta înseamnă nu că sunt 2,8 milioane de persoane, pentru că trebuie să luăm în calcul și rapelul, dar va fi un număr important de persoane, aproape 2 milioane și ceva de persoane, aproape 2 milioane vor fi vaccinate.

Ținta pe care am anunțat-o și de care mă țin, și este o țintă fermă, în septembrie – 10,4 milioane persoane vaccinate cu cele două doze, și rapelul, și vaccinul inițial. Și, pentru a avea această țintă atinsă, am cumpărat încă 8 milioane de doze”, a afirmat Cîţu.

El a adăugat că, în plus, în funcție de aprobarea de la Uniunea Europeană, din semestrul II ar urma să fie disponibil și vaccinul produs de Astra Zeneca. Șeful Executivului a subliniat că aprovizionarea cu doze de vaccin și organizarea procesului de imunizare sunt legate.

„Cum primim mai multe doze, avem și capacitatea de vaccinare, deci nu văd aici o problemă. (…) Noi am pregătit campania de vaccinare încă de anul trecut, guvernul precedent, am pregătit campania de vaccinare să ajungem la 150.000 de vaccinari pe zi, deci, suntem pregătiți, avem luat în calcul și personal și tot pentru 150.000 de vaccinari pe zi. (…) Deci, clar vom avea personalul, pentru că așa am construit această campanie. (…) Vom folosi toate resursele și această campanie este construită pe ambele, și mediul privat și mediul public”, a declarat Cîţu.

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here