Fondatorul grupului chinez de comerţ electronic Alibaba, Jack Ma, a dispărut din viaţa publică în ultimele două luni, lipsind inclusiv de la episodul final al unui show de televiziune la care trebuia să facă parte din juriu, dând naştere la speculaţii.

Cel mai cunoscut om de afaceri chinez nu a mai apărut în public de la un forum de afaceri din luna octombrie, de la Shanghai, la care a criticat sistemul de reglementări din China, într-un discurs care a creat un conflict cu autorităţile, potrivit News.ro.

Financial Times a relatat că Ma a fost înlocuit din juriu la episodul final din noiembrie al unei emisiuni concurs pentru antreprenori, numită Africa’s Business Heroes.

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat luni că schimbarea a avut loc în urma unui conflict legat de program.

Ştirile despre absenţa din viaţa publică a lui Ma au declanşat speculaţii pe Twitter, platformă care este blocată în China, dar nu au devenit un subiect important pe reţelele de socializare din China, unde subiectele sensibile sunt cenzurate.

Acţiunile Alibaba listate la Hong Kong au scăzut luni cu 2,15%.

Autorităţile de reglementare chineze au început să verifice afacerile lui Ma după discursul din octombrie al acestuia, începând o investigaţie antitrust împotriva Alibaba şi ordonând Ant să îşi reformeze afacerile de finanţare şi de creditare, inclusiv să creeze o companie holding separată, pentru a îndeplini cerinţele de capital.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here