Clădirea Capitoliul SUA, unde Camera Reprezentanților a votat pentru demiterea președintelui în exercițiu, Donald Trump, este păzită zi și noapte de mii de militari din Garda Națională.

Soldații apără Capitoliul de posibile amenințări, după asaltul susțînătorilor lui Trump, de miercurea trecută. Fotografii au surprins imagini ireale, cu congresmeni care își fac cu greu loc printre militari întinși pe jos sau care dorm sub tablouri, cu armele sprijinite de pereți.

Conform The New York Times, 15.000 de militari ai Gărzii Naționale au fost desfășurați în Washington D.C.

Cu prilejul votului dat în Camera Reprezentanților pentru demiterea și punerea sub acuzare (impeachment) a lui Donald Trump, membrii Congresului au trecut prin filtre prevăzute cu detectoare de metale, informează CNN.

Informația vine pe fondul tensiunilor din ultimele zile, marcate de asaltul unora dintre susțînătorii președintelui în funcție Donald Trump, asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie.

Având în vedere amenințările documentate de FBI, autoritățile statale și federale au luat mai multe decizii pentru prevenirea eventualelor violenţe în SUA.

165 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here