Caută
Close this search box.

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat un petrolier sud-coreean

gardienii revoluţiei

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat un petrolier sud-coreean și echipajul acestuia, luni, în contextul tensiunilor crescânde între Teheran și Washington. Acțiunea iranienilor vine ca răspuns la decizia unor bănci din Coreea de Sud de a bloca sume uriașe de bani ale iranienilor din conturi, în acord cu sancțiunile impuse de SUA, conform Reuters și CNN.

Seulul a confirmat că nava a fost sechestrată de autoritățile iraniene, în apropiere de coasta Omanului, explică Digi24. Autoritățile sud-coreene au cerut eliberarea imediată a echipajului și petrolierului.

Conform presei iraniene și televiziunii de stat, petrolierul ar fi fost capturat pentru că „polua apele Golfului cu chimicale”.

Agenția de presă semioficială Tasnim a publicat fotografii în care mai multe vase ale Gărzilor Revoluționare escortează petrolierul Hankuk Chemi, despre care se spune că ar fi avut la bord 7.200 de tone de alcool etilic.

Cei 20 de membri ai echipajului vasului sud-coreean, printre care cetățeni sud-coreeni, indonezieni, vietnamezi și din Myanmar sunt acum reținuți de autoritățile iraniene.

Reprezentanți ai marinei americane au anunțat că sunt conștienți de incident și că monitorizează situația.

Incidentul s-a produs și pe fondul unei vizite așteptate a adjunctului ministrului sud-coreean de Externe la Teheran. La discuții ar urma să fie ridicată și problema celor 7 miliarde de dolari, bani iranieni, care au fost blocați de băncile sud-coreene ca urmare a sancțiunilor impuse de administrația Trump după ce SUA a părăsit unilateral acord nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri