Instanța supremă a stabilit termenul de 1 aprilie, până la care Secţia Specială (Secția de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie) să finalizeze dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost plasată sub control judiciar, în timp ce candida la șefia Parchetului European.

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Kovesi a contestat durata procesului penal. Contestația a fost făcută de fosta șefă a DNA în luna decembrie.

„În temeiul art. 488 indice 6 alin. (1) din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatoarea Kovesi Laura Codruţa privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Stabileşte termen la data de 01 aprilie 2021 până la care procurorul învestit urmează a finaliza dosarul, în condiţiile art. 327 din Codul de procedură penală, termen până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului.

Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. În temeiul art. 4886 alin. (6) din Codul de procedură penală, încheierea se comunică procurorului de caz şi contestatoarei”, este decizia pronunțată de instanța supremă, conform HotNews.

Hotărârea este fără cale de atac.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here