Caută
Close this search box.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi promovează un proiect online de numerologie

numerologie

Inspectoratul Școlar Județean Galați a găsit soluția pentru deriva în care se află școala românească.

Salvarea dascălilor, a elevilor și a învățământului este adusă de numerologie, par să creadă mai marii învățământului gălățean, care au decis că nu este nimic în neregulă ca un inspectorat școlar să trimită adrese oficiale către școli, în care să facă reclamă unui curs de numerologie, informează Viaţa Liberă.

Aflând probabil că mai bine de jumătate dintre cadrele didactice din România nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19, noul inspector școlar general din județul Galați, Selena Costea, a hotărât să promoveze numerologia în rândul profesorilor gălățeni.

Tot demersul este cât se poate de oficial, cu o adresă conținând antetul Inspectoratului și semnătura inspectorului școlar general.

„Asociația Numerologilor din România, prin adresa înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Galați, cu nr. 81/05.01.2021, anunță lansarea proiectului „Numerologia – o 9 legătură dascăl – elev”, adresat exclusiv cadrelor didactice din învățământul formal și alternativ – educatori, învățători, profesori. Vă rugăm să diseminați informațiile și să aveți în vedere faptul că prima întâlnire va avea loc online, pe platforma zoom (scris fără majusculă – n.red.), vineri, 8 ianuarie 2021″, se arată în adresa trimisă de la ISJ Galați, către directorii de școli.

Dacă exprimarea din documentul oficial nu lasă loc de interpretări, nu la fel de ușor de urmărit sunt explicațiile oferite de inspectorul Selena Costea.

„Noi nu am făcut altceva decât un demers de informare. Nu promovăm activitatea Asociației Numerologilor din România, doar am informat cadrele didactice din județ cu privire la proiectul pe care această asociație îl desfășoară. Ministerul Educației ne-a solicitat să studiem proiectele și propunerile, toate solicitările care ne vin, să le analizăm și să luăm cele mai potrivite decizii”, a spus Selena Costea.

Cu alte cuvinte, noua conducere a ISJ Galați a „decis că cea mai potrivită decizie” este să transforme o instituție publică, cum este Inspectoratul, în agenție de PR a unei asociații care promovează teorii pseudo-științifice.

La rândul său, inspectorul școlar gălățean Maricel Nicolae Lazăr spune că „este pentru prima dată când presa face vâlvă pe această chestiune, întrucât discenământul aparține cadrului didactic care primește o asemenea adresă. Da, eu chiar am vrut să mă înscriu la cursul respectiv, dar nu am putut să accesez linkul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri