Caută
Close this search box.

Institutul Pasteur renunță să mai dezvolte unul dintre vaccinurile Covid 19

institutul pasteur

Institutul francez Pasteur a anunţat că renunţă la dezvoltarea potenţialului său vaccin anti-COVID-19 aflat în stadiul cel mai avansat, după ce în faza clinică s-a demonstrat că nu este suficient de eficace pentru a combate această boală, relatează EFE.

Este vorba de un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei, a cărui testare pe subiecţi umani a început în august şi ale cărui rezultate preliminare au arătat că „răspunsurile imunitare sunt inferioare celor prezente la persoanele vindecate în mod natural sau observate la alte vaccinuri autorizate”, conform Agerpres.

Anunţul prestigiosului laborator intervine după ce compania farmaceutică franceză Sanofi a informat că şi potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate.

Institutul Pasteur, care mizase pe dezvoltarea unui vaccin pornind de la cel împotriva rujeolei – un proiect în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck, care a anunţat la rândul său întreruperea studiilor pentru dezvoltarea unui vaccin -, a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri, care se află în fază preclinică, prealabilă testării pe oameni.

Unul dintre ele, administrat pe cale nazală, este cercetat împreună cu laboratorul TheraVectys, iar al doilea se bazează pe ADN.

Institutul a precizat şi că va continua studiile pentru a utiliza vaccinul împotriva rujeolei pentru a dezvolta altele împotriva unor boli infecţioase, precum febra de Lassa sau chikungunya.

Institutul Pasteur a reamintit că de-a lungul anului 2020 a lansat o sută de programe menite să combată boala COVID-19, la care au participat peste 450 de oameni de ştiinţă, mobilizând jumătate din resursele sale. Şi a precizat că în faţa apariţiei altor variante virale, această mobilizare colectivă va fi întărită în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri