Caută
Close this search box.

Ion Chisăliţă, candidatul PNL din Moldova Nouă, ar fi câştigat alegerile

ion chisăliţă

Candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, din judeţul Caraş Severin, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile locale parţiale, potrivit numărătorii paralele făcute de partidele politice.

Potrivit acestora, Ion Chisăliţă a obţinut 2.710 de voturi, în timp ce contracandidatul său, omul de faceri Eugen Băleanu, reprezentând Partidul Verde, a obţinut 1.183 de voturi.

Conform datelor disponibile pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot a fost de 36,37 %. Ion Chisăliţă este silvicultor de meserie, iar în perioada 2008 – 2012 el a mai deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO România, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în 27 septembrie 2020, a fost declarată nulă, pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO România, deşi Tribunalul Caraş-Severin a respins-o, pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum prevede legea.

PNL Caraş-Severin a depus o sesizare la BEC, în care a reclamat că Adrian Constantin Torma a candidat pentru funcţia de primar în mod ilegal, iar BEC a decis anularea scrutinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri