Caută
Close this search box.

IPS Teodosie începe iar să prindă posturi străine, vorbind despre vaccin

îps teodosie

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și-a mai îmblânzit discursul în privința necesității vaccinului anti-covid, însă continuă să afirme că acest „remediu” nu prezintă siguranță absolută, motiv pentru care el, „ca slujitor al lui Dumnezeu”, „care lucrează doar cu adevărul”, nu își poate permite să-i îndemne pe oameni să meargă să se vaccineze.

„Da, în orice boală trebuie să existe și remediu. Sigur că trebuie să existe remediu, să apară un vaccin. Dar dacă cineva se îmbolnăvește după acest vaccin, eu nu vreau să mă arate cu degetul: uite ce m-a învățat să fac. Pentru că deocamdată pentru acest vaccin nu sunt indicații cum trebuie. Nici specialiștii nu au avut timp să experimenteze cât trebuie, nu pot să ne garanteze cât timp durează imunizarea în urma vaccinării. În toate țările s-au produs efecte grave la unele persoane. Există rețineri și nu putem să obligăm pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să decidă, e liber să aleagă. Cum să nu apelăm la libertatea noastră de a alege, libertatea e dar de la Dumnezeu”, a comentat Înalpreasfințitul Teodosie, într-o intervenție la Antena3.

El a mai adăugat că deocamdată campania de vaccinare e un „experiment”, și că de abia peste câteva luni vor putea fi exprimate teorii clare în privința efectelor adverse.

„Este, da, și un experiment, pentru că deocamdată specialiștii nu au avut timp să urmărească efectele adverse. Orice vaccin trebuie să aibă o marjă de experimentare de 7-8 luni, o spun specialiștii. Și pentru acest vaccin vom avea indicații doar peste câteva luni, în toamnă se vor lămuri lucrurile. Să se pună și medicii de acord, pentru că acum nu toți sunt de acord și dacă ei nu sunt toți de acord, ce să înțelegem”, a spus Arhiepiscopul.

Întrebat de moderatorul Antena 3 dacă se teme de vaccin, Înaltpreasfințitul a spus că nu se teme, dar că nici nu poate merge într-o direcție fără rațiune.

„Mie mi-e frică doar de Dumnezeu, dar nu pot merge fără rațiune într-o direcție. Viața e dar de la Dumnezeu și trebuie să avem grijă de darul Său. Iar acest vaccin nu e absolut sigur”, a spus Înaltpreasfințitul Teodosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri