Caută
Close this search box.

Islanda a început să emită certificate de vaccinare pentru controlul la frontieră

Islanda a emis primele certificate de vaccinare, care vor facilita deplasările celor imunizaţi împotriva coronavirusului, au declarat marţi pentru AFP autorităţile de la Reykjavik.

Islanda este una din primele ţări care eliberează astfel de documente, deocamdată controversate în Uniunea Europeană, remarcă agenţia.

Sunt eligibile pentru certificatele sub formă digitală circa 4800 de persoane, a arătat ministerul islandez al Sănătăţii.

„Obiectivul este de a facilita circulaţia între ţări, astfel încât persoanele să poată prezenta un certificat de vaccinare la controlul la frontiere, fiind astfel scutite de măsurile de restricţie la frontiere conform regulilor ţării respective”, a explicat ministerul, potrivit Agerpres.

Pentru islandezi, certificatele sunt deocamdată utile doar teoretic, valoarea acestor documente nefiind recunoscută internaţional. Dar, dacă vor fi acceptate, Islanda va permite la rândul său accesul deţinătorilor din ţările Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European sau cu certificate implementate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Islanda, deşi nu este membră a UE, face parte din spaţiul Schengen, unde însă libera circulaţie este restrânsă în prezent din cauza numeroaselor măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri