Caută
Close this search box.

Israelul suspendă de astăzi toate zborurile comerciale

israel

Israelul suspendă toate zborurile comerciale internaționale, timp de o săptămână, începând de astăzi. Guvernul israelian a anunțat că încearcă astfel să întârzie intrarea în țară a noilor tulpini de coronavirus, până când o proporție mai mare a populației va fi fost vaccinată.

„În afară de câteva excepții, ne închidem ermetic spațiul aerian, pentru a preveni pătrunderea tulpinilor de coronavirus la noi în țară și, de asemenea, să ne asigurăm că progresăm în privința campaniei de vaccinare” a spus prim-ministrul Benjamin Netanyahu, la începutul ședinței de guvern, conform Reuters, via Ziare.com.

În cursul zilei de ieri, guvernul israelian a anunțat includerea tinerilor între 16 și 18 ani, în campania de imunizare, în vederea reîntoarcerii lor la școală și susținerii examenelor naționale, potrivit Ministerului Educației. Ministrul Yoav Galant consideră însă că este încă prea devreme pentru a stabili dacă școlile își pot relua activitatea fizic.

Israelul are cea mai rapidă rată de distribuire și vaccinare a populației: peste un sfert din totalul celor nouă milioane de locuitori a primit deja prima doză de vaccin anti-Covid. Pe 27 decembrie 2020, Israelul a intrat pentru a treia oară în carantină națională, care va dura până la finalul lunii ianuarie.

Israelul, care se numără printre țările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID din lume, extinde imunizarea la persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, pentru ca acestea să își poată susține examenele școlare, a anunțat guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri