Caută
Close this search box.

Joe Biden este noul președinte al SUA: America a fost pusă la încercare. Şi am ieşit mai puternici VIDEO

Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al SUA.

„Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cea a democrației.

Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a spus Biden în primul său discurs ca președinte al Statelor Unite ale Americii.

El a amintit că în America au murit mai mulți oameni de COVID decât în cel de-al doilea război mondial și că milioane de locuri de muncă au fost pierdute din cauza pandemiei.

„Am aflat din nou că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă și în acest moment, prieteni, democrația a învins. Acum, pe acest teren sfințit, unde în urmă cu doar câteva zile violența a încercat să zdruncine chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două secole. Aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată. Niciodată! Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii. (…)

Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrații, un virus, creșterea inegalității, rasism sisemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a continuat Biden.

„Ne vom repara alianţele, vom colabora din nou cu lumea, nu pentru a face faţă provocărilor de ieri, ci provocărilor de astăzi şi de mâine”, a afirmat Biden.

„America a fost pusă la încercare. Şi am ieşit mai puternici”, a adăugat preşedintele american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri