Caută
Close this search box.

Joe Biden îi invită pe liderii republicani la biserică înainte de învestitură

Joe Biden i-a invitat pe liderii Congresului, republicani şi democraţi, să participe împreună cu el la o slujbă religioasă miercuri dimineaţă la Washington, înainte de ceremonia de învestitură, potrivit unor surse apropiate preşedintelui ales al SUA, relatează AFP.

Liderul senatorilor republicani Mitch McConnell, care a fost până de curând unul dintre cei mai solizi aliaţi ai lui Donald Trump, a acceptat să asiste la slujba de la catedrala St Matthew, au anunţat serviciile sale.

Şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor Nancy Pelosi, liderul senatorilor democraţi Chuck Schumer şi liderul grupului republican în camera inferioară Kevin McCarthy au fost şi ei invitaţi.

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Joe Biden, un catolic practicant în vârstă de 78 de ani, a fost ales pe 3 noiembrie pentru promisiunea de a „reconcilia” America, foarte divizată de preşedinţia lui Donald Trump.

Timp de patru ani, miliardarul republican a fost acuzat că-i ridică pe americani unii împotriva altora, iar cruciada sa post-electorală a exacerbat şi mai mult tensiunile.

Considerându-se victimă a unei fraude electorale, pentru care nu a adus nicio dovadă, el a refuzat să-şi recunoască înfrângerea şi a semănat panică în rândul susţinătorilor săi, dintre care cei mai vehemenţi au luat Capitoliul cu asalt pe 6 ianuarie.

Aceste violenţe, pe care serviciile de securitate nu le-au anticipat, au şocat ţara şi au dus la o întărire a măsurilor de securitate pentru ceremonia de învestitură a lui Joe Biden, care se va derula într-o capitală cu alura unei tabere întărite.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri