Cu câteva ore înainte de a prelua conducerea unei ţări în criză, preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi vicepreşedinta aleasă, Kamala Harris, au adus un omagiu marţi celor peste 400.000 de americani decedaţi din cauza epidemiei de corovonavirus, în cadrul unei ceremonii la Washington, relatează Reuters.

Ceremonia va fi urmată de un minut de reculegere şi 400 de bătăi de clopot. 400 de lumini se vor aprinde în lacul din faţa Lincoln Memorial.

Această ceremonie este primul eveniment federal care comemorează victimele COVID-19 şi are loc în ultima zi de preşedinţie a lui Donald Trump.

„Ei bine, scuzaţi-mi emoţia, când voi muri, în inima mea va fi scris Delaware”, a declarat Biden la plecarea spre Washington, inspirându-se din cuvintele scriitorului irlandez James Joyce.

Potrivit unui bilanţ al Reuters, citată de Agerpres, SUA se apropiau marţi de 24 milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 400.000 de decese de la declanşarea pandemiei.

Ţara a înregistrat în medie peste 200.000 de noi cazuri de contaminări zilnic şi 3.220 de decese în ultimele şapte zile.

Joe Biden, care îşi va prelua funcţia miercuri, la miezul zilei, intenţionează să facă din lupta împotriva coronavirusului o prioritate absolută.

176 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here