Caută
Close this search box.

Lăsați să moară de foame și de frig, în apropiere de Techirghiol! 40 de cai maltrataţi

cai

O situație de neimaginat este semnalată pe pagina de Facebook a Asociației Kola Kariola: 40 de cai abandonați, ținuți legați, cu semne că au fost bătuți, sunt lăsați să moară de foame și de frig pe marginea lacului Zarguzon din apropiere de Techirghiol. Imaginile sunt foarte dure: animalele sunt slabe, piele și os, într-un șanț se vede chiar un cal mort, înghețat.

Asociația Kola Kariola precizează că video-ul este preluat de pe pagina rapperului Puya, care l-a postat cu următorul text: „Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”.

„Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, comentează Asociația Kola Kariola, care îndeamnă oamenii să facă sesizări către DSVSA Constanța și IPJ Constanța: office-constanta@ansvsa.ro, https://ct.politiaromana.ro/ro/petitii-online

„Să vedem cum reușim să salvăm aceste suflete!”, se încheie apelul ONG-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri