Caută
Close this search box.

Lider USR-PLUS nu vede cu ochi buni o bătălie între Barna şi Cioloş: Nu ar fi bine pentru partid şi nici pentru România

Actualul ministru Cristian Ghinea a afirmat că modul în care va arăta viitoarea conducere a partidului format din USR şi PLUS după decizia instanţei de judecată va fi decis prin statutul pe care Congresul îl va adopta.

Vicepreşedintele USR, Cristian Ghinea, afirmă că nu îşi doreşte o bătălie internă între Dan Barna şi Dacian Cioloş pentru şefia viitorului partid format din USR şi PLUS, catalogându-i drept „lideri naturali” ai alianţei formate din cele două formaţiuni politice.

„Opinia mea este că aş regreta foarte mult să văd o competiţie între Dacian Cioloş şi Dan Barna, pentru că îmi sunt dragi amândoi, am lucrat cu fiecare dintre ei şi cred că în acest moment, când suntem la guvernare şi când, de fapt, cei doi nu sunt într-o concurenţă – unul este la Guvern, celălalt conduce un grup vital pentru Parlamentul European – mi s-ar părea stupid să creăm o concurenţă între cei doi lideri care sunt lideri naturali ai acestui pol politic”, a declarat Cristian Ghinea sâmbătă, la Digi 24.

Acesta a precizat că „este o alegere grea” între a rămâne cu doi co-preşedinţi sau doar cu un lider.

„Eu personal nu vreau să văd o competiţie între Dan Barna şi Dacian Cioloş şi fac tot ce depinde de mine. Sunt un om care am ceva de spus în povestea asta şi fac ce depinde de mine să nu existe această competiţie şi cred că nu ar fi bine nici pentru partid şi nici pentru România, pentru că noi trebuie să asigurăm stabilitate guvernamentală în momentul ăsta”, a mai afirmat Ghinea.

Acesta a catalogat drept „un sistem juridic păcătos” sistemul românesc, care prevede validarea de către o instanţă de judecată a fuziunii unor formaţiuni politice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri