Caută
Close this search box.

Liderii lumii îl felicită pe Biden: Bine aţi revenit în Acordul de la Paris!

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a adresat miercuri un tweet în engleză noului preşedinte american Joe Biden, salutând decizia sa de a reveni în Acordul de la Paris, din care SUA au ieşit în urma unei decizii a lui Donald Trump, relatează AFP.

„Welcome back! (Bine aţi revenit!). Lui Joe Biden şi Kamalei Harris, cele mai bune urări în această zi istorică pentru poporul american”, scrie şeful statului francez în mesaj.

Premierul canadian Justin Trudeau l-a felicitat miercuri pe preşedintele american Joe Biden pentru învestitură şi a spus că este nerăbdător să colaboreze cu el în domenii precum lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi a schimbărilor, relatează Reuters citată de Agerpres.

„Canada şi SUA vor continua parteneriatul în lupta cu pandemia globală de COVID-19 şi în susţinerea unei relansări economice sustenabile”, a subliniat Trudeau într-un comunicat.

Şi Ursula von der Leyen i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris.

„Statele Unite s-au întors, iar Europa este pregătită să se reconecteze cu un partener vechi şi de încredere, să aducă un suflu nou alianţei noastre iubite”, a scris ea pe Twitter.

Secretarul general al NATO și președintele Parlamentului European l-au felicitat pe Biden.

„Astăzi este începutul unui nou capitol pentru Alianța transatlantică. Legătura dintre America de Nord și Europa este piatra de temelie a securității noastre, iar o Alianță puternică este bună atât pentru America de Nord, cât și pentru Europa.

De mai bine de șaptezeci de ani, Alianța noastră transatlantică a garantat libertatea, pacea și securitatea popoarelor noastre. Leadershipul SUA rămâne esențial, deoarece lucrăm împreună pentru a ne proteja democrațiile, valorile și ordinea internațională”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

„Această nouă administrație marchează începutul unei noi ere pentru relațiile transatlantice. Lumea are nevoie de o relație puternică între Europa și Statele Unite. Lucrând împreună, putem aborda mai bine provocările cu care ne confruntăm: lupta împotriva schimbărilor climatice și pierderea biodiversității, răspunsul la transformarea digitală într-un mod democratic și combaterea inegalităților inacceptabile”, a spus și David Sassoli, președintele Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri