Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul vizitei în Statele Unite

liviu dragnea

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus de la penitenciarul Rahova la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a discuta cu procurorii legat de vizita sa în SUA, unde l-a salutat pe președintele Donald Trump.

În spatele vizitei, se pare, ar fi stat pretinse fapte de trafic de influență presupus comise de către fostul lider social democrat, fapte ce au condus la participarea sa la investirea lui Trump în funcție.

Acum Dragnea a trebuit să explice procurorilor DNA dacă și cel fel de favoruri a cerut sau promis pentru care prezența sa la ceremonia de învestire a lui Trump să fie posibilă.

Dragnea este urmărit penal în dosarul vizitei efectuată de acesta în 2017 în SUA, a declarat joi, la ieșirea de la sediul DNA, avocata acestuia, Flavia Teodosiu. Infracțiunea de care îl acuză procurorii anticorupție este trafic de influență. Avocata lui Liviu Dragnea a explicat că fapta de trafic de influență nu ar avea ca stare de fapt situația prezentată până la acest moment în presă, respectiv că Liviu Dragnea și-ar fi folosit influența pentru numirea unui consul la Bonn pentru ca respectivul la rândul său să își folosească influența pentru ca Dragnea să fie invitat la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri