Caută
Close this search box.

Locuitorii din Alba vor fi vaccinați în 14 centre organizate în afara spitalelor. Majoritatea primarilor au pus la dispoziție săli de sport

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a făcut publică lista centrelor în care se va desfășura campania de vaccinare împotriva COVID 19.

Pe lângă cele 8 centre amenajate deja în unitățile medicale, au mai fost stabilite alte 14 centre de vaccinare, dintre care 8 sunt săli de sport puse la dispoziție de primăriile din județ.

Centrele din unitățile medicale sunt destinate vaccinării angajaților implicați în combaterea pandemiei, (medici, asistenți, pompieri, polițiști etc), iar celelalte 14 sunt pentru populație.

În centrele care vor fi amenajate în sălile de sport, vor exista câte patru boxe de vaccinare, în care vor fi vaccinate câte patru persoane, simultan. Cel mai probabil centrele vor funcționa câte 12 ore din 24.

Aproape toate centrele înființate de autorități sunt în mediul urban, cu o singură excepție, la Ighiu, una dintre cele mai mari comune din Alba.

Autoritățile mai spun că pentru Munții Apuseni va exista o caravană mobilă, destinată zonelor mai greu accesibile.

Campania de vaccinare a început în județ cu imunizarea cadrelor medicale din spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri