Caută
Close this search box.

MAE: Atenționare de călătorie în Olanda

mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, potrivit informațiilor publicate de autorităţile olandeze, a fost emis un cod galben de ninsoare şi polei pentru 16 şi 17 ianuarie.

„Stratul de zăpadă poate să ajungă până la 5 cm, iar în seara zilei de 16 ianuarie ninsoarea se poate transforma în ploaie uşoară, de natură să creeze polei. Conform autorităţilor olandeze, condiţiile meteo nefavorabile pot cauza întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze”, se arată într-un comunicat al MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de curse aeriene, cetăţenii români pot consulta paginile de internet ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl. Totodată, se recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei de mers la condiţiile meteo, precum şi respectarea semnalizărilor temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la 0031703541580, 0031703228612, 0031703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, pentru situaţii speciale, de urgenţă, cum ar fi accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Haga: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet haga.mae.ro/www.knmi.nlwww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri