Caută
Close this search box.

Marea Britanie a început testarea unui spray nazal împotriva noului coronavirus

Marea Britanie a început testarea unui spray nazal împotriva COVID-19, în condițiile în care evoluția noului coronavirus este accelerată și de apariția celei de-a doua tulpini , mult mai contagioasă. Noul dispozitiv va împiedica dezvoltarea virusului în nas și ajungerea la plămâni, spun cercetătorii de la compania canadiană care l-a dezvoltat.

Utilizarea spray-ului nazal în diferite puncte de-a lungul zilei acționează pentru a curăța această zonă respiratorie superioară vitală.

Spray-ul nazal cu oxid nitric SaNOtize (NONS) este conceput pentru a ucide virusul în căile respiratorii superioare ale nasului, împiedicându-l să se dezvolte acolo și apoi să se răspândească în plămâni.

Soluția SaNOtize poate fi aplicată departe de un spital. Este ușor de utilizat, ieftin și sigur.

El a fost dezvoltat de SaNOtize Research and Development Corp cu sediul în Vancouver, Canada, iar oamenii de știință au descoperit că, atunci când este produs în mod natural de corpul uman, oxidul nitric este eficient în rezistența la infecțiile virale.

Reprezentantul SaNOtize în Marea Britanie și Uniunea Europeană, Rob Wilson, a declarat că „acest tratament simplu ne va ajuta să reluăm ceva care se apropie de viața socială normală … chiar dacă inhalăm virusul, putem proteja împotriva acestuia și îl putem distruge aplicând soluția pe o bază regulată”.

„Tratamentul SaNOtize ar trebui considerat un eficient pentru căile respiratorii superioare, similar cu atunci când oamenii folosesc igienizatoare pentru mâini pentru a-și curăța mâinile”, a declarat Rob Wilson, fost deputat al Partidului Conservator care supraveghează procesul din Marea Britanie pentru SaNOtize.

Studiul a început la spitalul general Ashford&St Peter`s din Surrey.

Se știe că oamenii de știință au ajuns la concluzia că noul coronavirus se transmite prin picături aeriene către membranele mucoase din nas, unde este reprodus în timpul unei perioade de incubație de trei zile, afectând celulele mucoasei nazale, iar apoi este trecut în tractul respirator inferior.

Cercetările publicate în Nature confirmă faptul că nasul este zona primară a infecției, în special în perioada timpurie a infecției, potrivit LancashireTelegraph.uk. În SUA și Europa sunt în curs studii clinice cu oxid nitric în spitale, cu pacienți cu coronavirus grav bolnavi care inhalează gazul pentru a ucide virusul din plămâni și pentru a preveni progresia către infecții severe.

Strategia companiei este de a folosi spray-ul cu oxid nitric ca apărare în mai multe etape împotriva infecției și de a oferi un tratament eficient pentru cazurile ușoare și moderate, cu scopul de a preveni răspunsul inflamator sever și infecția plămânilor.

“Toată lumea crede doar că contractezi virusul, acesta îți intră în plămâni și mori, dar este o progresie”, a spus Dr. Chris Miller, șef și co-fondator al SaNOtize.

“Mai întâi ești expus la el, virusul încearcă să se atașeze de celulele din nas și durează ceva timp până se incubează și se înmulțește în celulele nazale pentru câteva zile și apoi virusul trece la plămâni”, adaugă el.

SaNOtize spray nazal oferă o „barieră” în calea virusului. Oxidul nitric previne și tratează infecția timpurie prin distrugerea virusului și împiedicarea replicării virale în celulele din nas. În plus, s-a demonstrat că oxidul azotic blochează receptorul esențial pentru ca virusul să ne infecteze celulele. Acesta este ceea ce face produsul nostru unic și îi permite să stea singur de orice altă abordare nazală ”, a declarat dr. Chris Miller, șef științific și cofondator al SaNOtize.

Pe măsură ce ratele de infecție continuă să crească în toată Marea Britanie, „orice intervenție pentru tratarea infecției cu noul coronavirus este binevenită. Faptul ca un spray nazal relativ ușor si simplu ar putea fi un tratament eficient este o veste binevenit și oferă un progres semnificativ în arsenalul nostru terapeutic împotriva acestei boli devastatoare”, a mai declarat Pankaj Sharma, profesor de neurologie și director al Institutului de Cercetări Cardiovasculare de la Royal Holloway, Universitatea din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri