Caută
Close this search box.

Raluca Turcan: Cel mai ”sănătos și sustenabil” ar fi ca pensionarii să muncească din nou, pentru a avea un câștig suplimentar, pe lângă pensie

raluca turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a supărat foarte rău pe pensionari, după ce a spus că „modul sănătos și sustenabil” pentru sistemul de pensii ar presupune ca pensionarii să muncească din nou, pentru a-și susține existența cu venitul câștigat suplimentar, pe lângă pensie.

Propunerea lui Turcan a fost desființată sâmbătă, la Antena 3, de Silvia Petre, lider al Asociației Uniunea Pensionarilor Timiș.

„Doamna ministru trebuie să ştie că mulţi dintre pensionari lucrează, sunt angajaţi şi acum. Probabil că vrea să ne ducă la cimitir. Probabil că cei tineri n-au timp să muncească, şi atunci trebuie să muncească pensionarii. Însă doamna ministru ar trebui, mai întâi, să înveţe să respecte legea şi ceea ce au promis în campania electorală. La ora actuală suntem bătaia de joc a actualului Guvern. Dacă este vorba de muncit, vă asigur că în Timiş pensionarii sunt angajaţi peste tot, pentru că nu pot supravieţui, la preţurile actuale, cu pensia pe care o au.

Dar gândirea asta, să facă tot timpul comisii pt recalculare – asta nu se va mai întâmpla niciodată. Ea (ministrul Turcan, n.r.) ştie că e nevoie de foarte mulţi ani până intră o lege în vigoare. (…) În 30 de ani, nu s-a întâmplat o astfel de bătaie de joc la adresa pensionarilor. Noi avem pensionari care şi-au vândut proprietăţile pentru a putea supravieţui. Nu-şi pot permite să plătească întreţinerea. După 30 – 40 de ani de muncă, au pensii de 1.000 – 1.500 de lei”, a spus Silvia Petre.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației, precizând, încă o dată, că o majorare cu 40% nu poate fi suportată de niciun guvern.

Ministrul Muncii speră într-o recalculare, dând, totuși, de înțeles că pensiile ar putea crește cu doar 3%, fără, însă, să precizeze data de la care vor fi indexate.

3 răspunsuri

  1. Avem deja multe exemple din politie, armata, jandarmerie etc unde oamenii au iesit la pensie la 45 de ani cu pensii speciale de vreo 7.000 lei/luna si apoi s-au intors sa munceasca cam in acelasi loc de munca pe salarii de vreo 8-10.000 lei/luna cumulate cu pensia primita.

  2. Am lucrat in armata română,am pensie de 1510 lei …sunt nevoit să muncesc in sectorul privat …dar când n-o sa mai pot muncii,ce se va alege de mine,de ce statul român nu-mi respecta dreptul la o viață decentă ! O viață de om am stat de straja patriei !

  3. Cu cea mai mare părere de rău, o spun cu amaraciune-n inimă, la noi în România bântuie sărăcia chiar de când l-au ucis pe Tovarășul Nicolae Ceaușescu!!! Au destrămat toată tara, au vândut toate averile, fabricile au început distrugerea sursei de alimentare a fondului de pensii, și iată-ne ajunși cerșetori de locuri de munca pe la porțile străinilor să n-e ofere de munca, ăsta înseamnă genocid, iar acum trădătorii acestea ticăloși nemaifiind nimic de vândut, sau împrumutat cu 150 miliarde de euro vanzandune și pe noi, ca în final Gaița asta, Analfabeta asta de xraluca țurcanu, se azardeaza să zică că pensionarii trebuie să mai muncească!!! Astai mai rău decât Hitler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri