Caută
Close this search box.

Metropola TV, oficina Clanului Pandele, devine televiziune națională

metropola tv

Consiliul Național al Audiovizualului a votat trecerea televiziunii Metropola TV, deținută de Consiliul Local Voluntari, de la regională (așa cum era până în prezent), la națională.

Solicitarea vine la doar cinci luni de când postul a câștigat licența. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea. S-a discutat despre această transformare a postului Metropola TRV încă din decembrie, dar membrii CNA au fost sceptici la vremea respectivă.

Reprezentanții postului au motivat decizia, susținând că s-au dezvoltat rapid și vor să difuzeze sport și alte producții. La votul de astăzi, șapte membri au fost pentru, unul împotrivă (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot, fiindcă votul ei n-ar fi fost nici pentru, dar nici pentru împotrivă.

În documentul trimis la CNA, producția proprie a postului creștea de la 50%, la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul Metropola TV se va vedea la următorii cabliști: RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în ședința CNA:

„Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă și care dorește să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea și am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune națională și noi le-am îndeplinit.”

Metropola TV a primit licența în septembrie, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Are conținut generalist și este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari – Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuțiș, dar acesta și-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

După terminarea votului, Radu Herjeu le-a dat un sfat reprezentanților Metropola TV:

„Sigur că votul de azi e dat pe promisiuni, așa cum în general se face pentru proiecte noi sau pentru schimbări radicale de licență. Probabil că eu nu voi mai fi în CNA, dar cred că sunteți conștienți că viitoarea majoritate din CNA va sta cu ochii pe dumneavoastră să vadă dacă vă respectați promisiunile.

Deci sfatul meu este să vi le respectați și să faceți în timpul pe care vi l-ați propus să faceți ceea ce v-ați propus, astfel încât încrederea votului de astăzi să fi meritat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri