Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, a ratat calificarea pe tabloul principal al Australian Open.

În turul al treilea al calificărilor care au avut loc la Dubai, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă cu 2-6, 7-6 (1), 6-2 de jucătoarea din SUA, Whitney Osuigwe, 18 ani, locul 161 WTA, după un meci de două ore şi 14 minute.

Românca a condus cu 6-2, 5-2, cu două break-uri, dar nu s-a apropiat la minge de meci. A pierdut patru ghemuri la rând, apoi a reuşit să ducă setul în tie-break, în care a câştigat doar un punct. Cu multe greşeli neforţate, Buzărnescu a fost surclasată în decisiv.

Nici una dintre cele şase jucătoare române participante în calificări nu a acces pe tabloul principal. Jaqueline Cristian, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă au fost eliminate în primul tur, la fel ca Marius Copil, în calificările masculine, desfăşurate la Doha.

Accederea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 52.500 de dolari australieni (33.300 de euro) şi cu 30 de puncte WTA, conform News.ro.

Din România, direct acceptate pe tabloul principal sunt Simona Halep, locul 2 WTA, Patricia Maria Ţig, locul 56 WTA, Sorana Cîrstea, locul 71 WTA, Irina Camelia Begu, locul 78 WTA, şi Ana Bogdan, locul 92 WTA.

Australian Open are loc între 8 şi 21 februarie.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here