Caută
Close this search box.

Ministrul aduce tsunami: ”Un director câștigă mai mult ca ministrul. Voi face restructurare”!

cristian ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că salariile mari din Ministerul Fondurilor Europene (MFE) au atras şi „oameni cu pile”, iar ceea ar fi trebuit să fie o „rezervaţie de performanţă”, cum s-a dorit ministerul la înfiinţarea sa, „nu mai e chiar rezervaţie”. Ghinea a dezvăluit că în minister sunt directori care au salarii mai mari decât ministrul, dar şi că sunt salarii de până la 9000 de lei pentru angajaţii care au „un nivel de expertiză”. El a precizat că predecesorul său Marcel Boloş este supărat pe el tocmai pentru că i-a spus în faţă ceea ce avea de spus.

Noul ministru al Fondurilor Europene anunţă că doreşte să facă „o restructurare a întregului minister”, care se va finaliza „în câteva luni”, Cristian Ghinea (ÎN FOTO) subliniind că vrea o „schimbare profundă” în ministerul care gestionează fondurile europene.

„Estimez că în câteva luni voi finaliza procesul de restructurare şi de profesionalizare a întregului minister, neînsemnând că acum nu e profesionist. Este o rezervaţie, în bine, administrativă în România. Asta a fost logica creării acestui minister: S-a zis (…) ”Dom-le, administraţia obişnuită a eşuat, facem un fel de rezervaţie unde îi ducem pe cei mai buni le dăm şi spor de fonduri europene şi îi lăsăm să cheltuiască”. Sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul, pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe. Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9000 de lei (venit lunar – n.r.) iar directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă, dar efectul pervers este şi că şi au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult. Şi atunci, rezervaţia de performanţă care trebuia să fie MFE-ul atunci când a fost creat nu mai este chiar rezervaţie, vă spun sincer. Dar nu vreau colegii mei, care se uită la mine, să creadă că îi beştelesc aşa… pentru că nu aşa se face performanţă. Sunt oameni foarte buni acolo, aşa cum sunt oameni care nu ar avea ce să caute într-o rezervaţie de performanţă. Dar nu am venit acolo să zic: tu, tu, tu ieşi afară! Am venit să pun pe roate”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

Întrebat dacă se va face o restructurare de personal, ministrul a răspuns că restructurarea va viza întregul minister. „Nu a personalului, va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare, unde am prins şi schimbarea numelui pentru că am vrut să dau o perspectivă dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat acesta.

Noul ministru al Fondurilor Europene a dezvăluit că a avut o discuţie „francă” cu predecesorul său, Marcel Boloş, în care i-a spus „în faţă, direct” ce avea de spus şi că acesta este supărat pe el. Ghinea a menţionat că nu vrea să se „războiască„ cu fostul deţinător al portofoliului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri