Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după incendiul de la ”Matei Balș”: Personalul din spital nu are nici o vină

vlad voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține sâmbătă seara, declarații despre cazul incendiului de la „Matei Balș”. Ministrul a subliniat că personalul medical nu are nici o vină. De asemenea, oficialul a anunțat că va fi înființat un fond național pentru siguranța pacienților în spitale

”Vreau să încep prin a-mi exprima condoleanțe”, a spus Vlad Voiculescu.

”Aș vrea să apreciez efortul celor care au intervenit, a personalului de la Matei Balș”.

”Sistemul sanitar are păcate vechi. Ieri vorbeam despre infecții nosocomiale, azi despre incendii. Nu știm ce altă grozăvie va veni peste noi mâine”, a afirmat ministrul Sănătății.

”Vom institui un fond național pentru siguranța pacienților în spitale”.

”O ultimă măsură e cea legată de aglomerarea spitalelor. Am verificat din nou statisticile și vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 65 de ani. Am propus premierului ca în perioada următoare pentru toate locurile din platforma de programare să fie eligibili doar vârstnicii, bolnavii cronici. Pe perioada lunii februarie toate locurile vor merge căttre acestia”.

”Nu știm cu exactitate cauzele tragediei de la Matei Balș. Pandemia a pus presiuni suplimentare asupra spitalelor și personalului. E un număr mare de pacienți care are nevoie de oxigen. De aceea, securitatea la incendiu e deosebit de dificilă”, a mai spus Voiculescu.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri