Caută
Close this search box.

Mircea Dogaru, omul Rusiei, şi-a scos sindicatul (SCMD) în stradă

mircea dogaru

Peste 20 de cadre militare în rezervă şi retragere, membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, au protestat, duminică, în faţa Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani în semn de nemulţumire faţă de nivelul scăzut al pensiilor.

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani cer Guvernului să indexeze pensiile militare de serviciu şi să acorde cadrelor militare în rezervă şi retragere toate drepturile prevăzute de legile adoptate în Parlament.

„În perioada 2010- 2011, fiecare dintre noi a pierdut undeva la 50% din pensie. Ulterior s-a revenit, dar nu s-a mai ajuns la cuantumul iniţial. Acum, nici indexarea nu ne-o mai acordă anul acesta. Practic, militarii nu au mai primit indexare din 2017. E firesc să atragem atenţia, pentru că, dacă în sistemul civil punctul de pensie a crescut cu ceva, nu cu 40%, dar a crescut, la pensionarii militari, despre care se spune că au pensii exorbitante, nu a crescut cu nimic”, a afirmat colonelul (r) Ioan Ştefancu, conform Agerpres.

La protest au participat atât foşti militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cât şi foşti poliţişti.

Unul dintre manifestanţi s-a plâns că după 40 de ani de muncă primeşte o pensie mai mică de 2.000 de lei.

„Astea sunt pensiile nesimţite. Am muncit 40 de ani şi acum am o pensie de 1.963 de lei”, a afirmat Dorel Ursache, care a arătat cuponul de pensie pe luna ianuarie.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Dan Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri