Fostul purtător de cuvânt al Guvernului condus de Viorica Dancila, Nelu Barbu, a pierdut procesul deschis la Curtea de Apel București, privind revocarea sa din postul de consul general la Shanghai. Sentința nu este definitivă.

Decizia a fost dată pe 25 ianuarie, conform portalului instanțelor. „Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea se va depune la sediul Curții de Apel București”, este minuta instanței, conform Ziare.com.

În urmă cu un an, pe 25 ianuarie 2020, Nelu Barbu a dat în judecată guvernul condus de Ludovic Orban, cerând anularea Hotărârii de Guvern nr. 809/2019.

Prin această HG, fusese abrogată o altă HG (746/2019), privind numirea sa în funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Shanghai, Republica Populară Chineză.

„Numirea domnului Nelu Vasile Barbu în funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Shanghai, Republica Populară Chineză, prin actul normativ mai sus menționat, nu a produs efecte juridice, întrucât, până la data prezentei, domnul Barbu nu a preluat mandatul de consul general”, se arată în nota de fundementare a HG nr. 809/2019, semnată de Bogdan Aurescu.

130 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here