Caută
Close this search box.

Nicușor Constantinescu – judecat pentru abuz în serviciu într-un nou dosar

dna

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea unor lucrări la Herghelia Mangalia şi pe malul Lacului Corbu.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, aflat în stare de detenţie, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, Constantinescu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege privind exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite şi gestionarea bugetului în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparţineau Consiliului Judeţean Constanţa: Herghelia Mangalia şi malul Lacului Corbu.

„Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, RAJDP ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată şi ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către Daniel Nicuşor Constantinescu. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare”, susţine DNA, preluat de Agerpres.

În ambele situaţii, afirmă anchetatorii, Constantinescu ar fi depus toate demersurile – încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc. – pentru angajarea unor cheltuieli şi efectuarea de plăţi privind amenajarea malurilor şi execuţia unui drum acces către Lacul Corbu, respectiv modernizarea şi reabilitarea Hergheliei Mangalia, obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al judeţului Constanţa.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total creat în această manieră se ridică la 5.570.821 lei, sumă cu care Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri