Caută
Close this search box.

O nouă condamnare pentru Dragnea. Şoc total pentru fostul şef PSD. Ce au făcut procurorii

Anunțul momentui pentru Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD nu mai scapă de probleme. Ar putea avea o nouă condamnare? S-a aflat ce au făcut procurorii chiar astăzi.

Liviu Dragnea ar putea avea probleme mari, după ultima mișcare făcută de procurori. Potrivit ultimelor informații, Tribunalul București l-a audiat marți, 26 ianuarie pe fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu.

Audierea sa a vizat dosarul Belina, în care fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh este acuzat de abuz în serviciu intrucât l-a ajutat pe Liviu Dragnea sa pună mâna pe Insula din Teleorman.

De menționat este faptul că nu doar cei doi foști miniștri sunt implicați. Și Adrian Ionut Gadea, președinte al CJ Teleorman, Ionela Stoian (fosta Vasile), director in cadrul MDRAP la data faptelor, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, dar și Rodica Gusa, asistent registrator la același birou au fost trimiți în judecată.

O nouă lovitură pentru Dragnea

Dosarul Belina a mai fost discutat de-a lungul anilor. Potrivit precizărilor făcute de procurori, aceștia susțin că în anul 2013, prin acțiunea concentrată a unor persoane cu funcții publice, mai multe părți din insula Belina și brațul Pavel situate în albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și totodată, în administrarea CJ Teleorman.

De asemenea, procurorii mai susțin că după doar câteva zile, cele doua proprietăți, cu suprafața de 278,78 de hectare și, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptata HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost incalcate o serie de dispoziții legale.

În ceea ce privește următoarea audiere, aceasta urmează să aibă loc pe data de 23 februarie. Atunci vor fi așteptate și două nume mari din scena politică. Este vorba despre liderul Pro România, Victor Ponta și Robert Cazanciuc, de la PSD. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după următoarea audiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri