Caută
Close this search box.

O româncă din Marea Britanie, prima pacientă care a primit un tratament nou pentru COVID-19

În Marea Britanie a început un studiu clinic la scară largă a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19.

Acesta implică inhalarea unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecție virală. Speranța este că tratamentul va stimula sistemul imunitar, pregătind celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

Testele inițiale au arătat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%.

În plus, pacienții au fost de două până la trei ori mai predispuși să se refacă și să revină în activitate.

Prima pacientă care a primit tratamentul experimental cu interferon beta este o româncă din nord-estul Angliei, potrivit Digi24.

„Doar o mișcare scurtă sau dacă încerc să mă așez mai comod, încep să mă simt foarte obosită, încep să transpir și mă doare tot corpul. Niciodată nu m-am mai simțit așa. Este îngrozitor”, a povestit Alexandra Constantin, pacientă bolnavă de COVID-19.

Noul tratament testat la scară largă în Marea Britanie, care ar putea preveni formele severe de COVID-19, presupune administrarea proteinei numite interferon beta cu ajutorul unui nebulizator. Acesta pătrunde sub formă de aerosoli direct în plămâni unde va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri