Caută
Close this search box.

Oamenii lui Costel Alexe, fost ministru din Cabinetul Orban, sunt îndepărtaţi din structurile guvernamentale

costel alexe

Andrei Cazacu, omul lui Costel Alexe din Ministerul Mediului, a fost eliberat din funcție săptămâna trecută. Cazacu (36 de ani) era de aproximativ o lună șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), o adevărată cloșcă cu puii de aur.

„Nu mai sunt președintele AFM”, a spus Cazacu, conform Reporter de Iaşi, fără a preciza motivele. În Monitorul Oficial, revocarea apare ca fiind „la cerere”.

Însă surse politice au precizat că toți oamenii promovați în structurile centrale de Costel Alexe, președintele PNL Iași, vor fi îndepărtați, rând pe rând. Acesta este unul dintre efectele dosarului de corupție instrumentat de DNA București, pe numele lui Costel Alexe.

Andrei Cazacu este administrator la firma lui Costel Alexe. Cariera profesională și politică a lui Andrei Cazacu a fost legată ombilical de Costel Alexe. A fost inspector la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași.

Apoi, consultant parlamentar la Camera Deputaților. Ulterior, membru AGA la Citadin Iași. A devenit candidat Camera Deputaților, în anul 2016, apoi consilier al ministrului Mediului Costel Alexe.

În această calitate, a fost membru CA, la Administrația Națională de Meteorologie. A devenit secretar de stat la Ministerul Mediului. A candidat la Senat. Apoi, a fost numit președinte al Administrației Fondului pentru Mediu.

Aceasta este cariera profesională a lui Andrei Ștefan Cazacu, aproape exclusiv publică. Cu o mică paranteză: între ianuarie 2019 și luna mai 2020, a fost administrator al SC Domeniul Arca SRL, firmă al cărei unic asociat este Costel Alexe, președintele Consiliului Județean și al PNL Iași, fost ministru al Mediului.

De fapt, această legătură privată explică toată cariera publică a tânărului Cazacu.

În paralel, și traseul lui Alexe a fost ascendent: deputat, ministru, președinte al Consililiului Județean Iași. Până la începutul acestui an, când DNA a anunțat că lucrează la un dosar de corupție, pe numele lui Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri