Caută
Close this search box.

Oana Gheorghiu, cofondatoarea ONG „Dăruieşte Viața”, are coronavirus

oana gheorghiu

Oana Gheorghiu, cofondatoarea ONG-ului Dăruiește Viața, s-a infectat cu Covid-19, manifestând simptome ușoare ale bolii. Ea povestește cum s-a infectat și cât de mult a ajutat-o că a purtat masca de protecție.

„Am avut Covid, azi este ultima zi de izolare. Sunt printre fericiții cu simptome foarte ușoare, pe perioada bolii. Vedem ce va fi mai târziu, căci nimeni nu știe dacă și ce lasă virusul SARSCOV 2 în urmă.

După ce am aflat că sunt pozitivă, am trăit câteva zile cu spaimă, nu că o să-mi fie mie greu (căci am și eu ca mulți alții acea gândire magică încât sunt mereu, mereu sigură că mie nu mi se va întâmpla nimic rău), ci m-am temut că am infectat pe vreunul dintre cei cu care m-am văzut înainte să aflu că sunt pozitivă”, a explicat Gheorghiu, pe Facebook.

Oana Gheorghiu povestește că nu a infectat pe nimeni, iar faptul că a purtat constant masca de protecție a ajutat-o să nu răspândească virusul.

„Din fericire nu am infectat pe nimeni, asta pe de-a parte pentru că am purtat mereu masca, atunci când am stat în încăpere cu cineva, iar pe de altă parte, pentru că nu am ieșit din casă de sărbători, chiar dacă mi-ar fi plăcut mult să fiu cu prietenii.

Am luat virusul în familie, acolo unde nu stai cu masca, așa că pentru mine este foarte clar, verificat pe pielea mea, că masca poate face diferența. Nu cred că mi-aș fi putut vedea de viață în continuare, la fel, știind că din vina mea cineva s-a infectat și poate ajunge în spital…

Nu încerc să conving pe nimeni de nimic, spun doar că eu, purtând masca, am avut marea, uriașa șansă de a nu avea oameni pe conștiință”, scrie Gheorghiu.

Gheorghiu a precizat că se va vaccina împotriva noului coronavirus.

„Aștept să-mi vină rândul la vaccin, n-am nici cea mai mică ezitare de a-l face, pentru că chiar și așa, având cea mai ușoară formă de COVID, nu aș vrea să o mai trăiesc a 2 a oară. Fiecare face cum crede că e bine, suntem liberi să decidem.

Din experienţa mea vă spun însă că apăsarea că ai putea, din cauza neglijenței tale sau din ignoranță, să îmbolnăvești pe cineva, e greu de dus. Poate chiar mai greu decât boala în sine”, a conchis fondatoarea Dăruiește Viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri