Caută
Close this search box.

Olguta Vasilescu: „Violeta Alexandru nu a făcut nimic”. Violeta Alexandru: „Cât tupeu de PSD-ist!”

Olguţa Vasilescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că guvernarea PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie și nu a fost recalculat nici măcar unul.

Ea a adăugat că punctul de pensie trebuia să crească la valoarea de 1.775 de lei, echivalentul unei majorări de 40%, anul trecut, iar în anul 2021 punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 de lei.

„În nici un caz, nu am împins creșterea de 40% în anul electoral 2020, știind că nu vom mai fi la guvernare”, a afirmat Olguța Vasilescu,la Antena 3.

Ea a adăugat că procesul de recalculare a pensiei trebuia să elimine inechitățile din sistem, dincolo de majorarea punctului de pensie.

„Există la ora actuală oameni, care au muncit 30 de ani și primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020, până în septembrie 2020, ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitație. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebați-i pe ei”, a completat Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunțase anterior că a preluat de la miniștrii PSD zeci de mii de dosare de pensie care fuseseră lăsate baltă cu totul.

„19 000 de dosare de pensii cu termen întârziat (așteptau oamenii pensiile și nu le răspundea nimeni, ca să le explice ce se întâmplă) de care lui M. Budăi – PSD, de la care am preluat conducerea Ministerului Muncii, nu i-a păsat. Nu i-a păsat, o spun direct.

Pensii calculate eronat. Oameni cărora nu li se răspundea sau li se răspundea cu aroganță. În cel mai fericit caz, li se răspundea într-un limbaj de lemn, de nu înțelegea nimeni nimic. Plus mii de pensii comunitare nerezolvate cu anii. Am adus totul la zero restante, la finalul mandatului de 1 an.

Acte din dosare lăsate pe jos, în arhive, pline de praf. L-ați văzut vreodată pe Budai să meargă el, să le ridice de pe jos, să se uite în ochii directorilor caselor de pensii și să le spună: cu mine nu merge așa. Eu am făcut-o.

Convingerea mea este că nu creșterea numărului de angajați rezolvă aceste probleme. Bunul simt și un bun management. Pe care l-am văzut în câteva locuri. Acești manageri buni mi-au dat putere. Restul se plângeau în permanenţă, mă denigrau.

(…) Cât tupeu de PSDist. Budai-PSD. Vorbește despre greaua moștenire lăsată de mine. În locul lui mi-ar fi rușine să scot capul în lume, ce să mai spun despre a mă duce la TV să țin lecțîi. Nu voi permite niciodată unui PSD căruia ii repugnă oamenii care muncesc să îmi țină lecții.

Așa sunt PSDistii tupeiști. Ei, de fapt, urăsc oamenii care muncesc. Și au dus această abordare și în sistemul public. Trebuie făcută o evaluare drastică în administrație, înainte de orice.

Sunt pentru corectitudine. Acest gen tupeist de a face politică, fără să lași nimic în urma ta (nimic!), va dispărea ușor, ușor. Să aveți încredere”, a scris Alexandru, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri