Ludovic Orban sare în apararea lui Costel Alexe şi susţine că nimeni nu îi poate cere să demisioneze. Solicitarea a venit de la USR, care şi-a susţinut toată campania electorală cu sloganul „fără penali în funcţii publice”.

Costel Alexe, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, este urmărit penal pentru suspiciunea de luare de mită.

Fostul ministru al Mediului este acuzat că ar fi luat mită 22 tone de tablă
Mai exact, acesta este acuzat ca, în perioada în care a fost ministru al Mediului, ar fi cerut şpagă 22 de tone de tablă, pentru a aloca gratuit unei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă.

În schimbul mitei, ministrul de atunci se angaja, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să aloce cu titlu gratuit către compania respectivă certificate de emisii de gaze cu efect de seră. De asemenea, Alexe şi-a luat angajamente referitoare la monitorizarea măsurilor dispuse de combinatul siderurgic pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Produsele în valoare de 100.000 lei ar fi ajuns ulterior la o firmă administrată de o rudă.

Cererea de urmărire penală a primit avizul preşedintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban: ”A fost ales prin votul cetăţenilor”
”Domnul Alexe a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă, nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Asta e o decizie pe care poate să o ia domnul Costel. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Aici e o relaţie directă. A fost ales prin votul cetăţenilor”, a spus fostul premier Ludovic Orban.

229 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here