Caută
Close this search box.

Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS, 14, iar UDMR, 5

ludovic orban

PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți, a anunțat Ludovic Orban, președintele liberalilor, marți.

Întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți”.

Ludovic Orban a explicat că Biroul Politic Național al PNL va fi convocat pentru a valida secretarii de stat după evaluarea candidaturilor.

„Biroul Politic Național va fi convocat după evaluarea candidaturilor. Organizațiile au trimis candidații pe diferitele poziții. Există o comisie de evaluare a candidaturilor, în care este premierul Florin Cîțu, este Virgil Popescu, Raluca Turcan, Violeta Alexandru, subsemnatul. Suntem practic șapte membri ai acestei comisii de evaluare. Imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Național. Problema este că facem o analiză pentru un număr mare de reprezentanți ai Partidului Național Liberal. Aș prefera să facem o analiză mai amănunțită, astfel încât să nu avem surprize”, a mai spus președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri