Caută
Close this search box.

Panică la Australian Open. Ce au pățit mari vedete și lideri mondiali

Încep problemele la Australian Open, după ce 24 de jucători au fost carantinați din cauza pericolului de infectare cu COVID-19 și nu vor putea ieși din camere timp de 14 zile, nici măcar pentru antrenamente.

Organizatorii primului Grand Slam al anului, Australian Open, au închiriat nu mai puțin de 15 avioane charter care în decurs de 36 de ore îi vor debarca pe participanţi în Australia, însă deja au existat cazuri de infectări.

Madison Keys nu va mai participa la Australian Open, după ce a fost infectată cu coronavirus. Și Andy Murray este infectat și are șanse mici să mai prindă una dintre cursele charter spre Australia. În plus, și alți membri ai delegațiilor sportivilor au fost de asemenea infectați cu COVID-19.

24 de jucători nu vor părăsi camerele de hotel până la începerea Australian Open

24 de jucători vor rata turneele premergătoare Australian Open și nu vor avea posibilitatea nici măcar să se antreneze timp de 14 zile. Decizia a fost luată după ce într-unul dintre avioanele care aduceau participanții la primul Grand Slam al anului se aflau și două persoane infectate cu COVID-19: „Comunicăm cu toată lumea care s-a aflat în acest avion, dar mai ales cu grupul de jucători, al căror statut s-a schimbat acum, pentru a ne asigura că toate nevoile lor sunt asigurate și vor primi tot ceea ce au nevoie”, a fost anunțul lui Craig Tailey, directorul turneului.

Una dintre persoanele infectate este un membru al echipajului, în timp ce a doua persoană este un membru al caravanei Australian Open. Organizatorii au decis imediat ca aceștia să fie mutați din campusul destinat jucătorilor: „Gândurile noastre se îndreaptă spre cele două persoane care au fost testate pozitiv. Au fost deja transferate către un alt hotel”, au informat organizatorii.

Astfel, pregătirea sportivilor este dată total peste cap, fiind aproape imposibil să păstreze aceeași formă și tonus fizic, după 14 zile în care vor sta închiși în camerele de hotel. Printre ghinioniști se află nume mari, precum japonezul Kei Nishikori și americanul Tennys Sandgren sau rivalele Simonei Halep, bielorusa Victoria Azarenka și americanca Sloane Stephens. Alți jucători care se aflau în avion: Guido Pella, Vasek Pospisil, Lauren Davis, Juan Ignacio Londero, Pablo Cuevas,  Santiago González, Tennys Sandgren şi Artem Sitak.

Sorana Cîrstea va intra și ea în carantină totală

Sorana Cîrstea este una dintre cele 24 de jucătoare care vor fi nevoite să intre în carantină totală, după ce și în avionul ei a fost depistat un caz de infectare. Astfel, Sorana va fi carantinată la Melbourne, alături de prietena sa cea mai bună din circuitul WTA, Angelique Kerber.

Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română, se află și ea pe lista jucătorilor care vor intra în carantină, alături de Svetlana Kuznetsova, Ons Jabeur, Marta Kostyuk, Belinda Bencic, Maria Sakkari și Dayana Yastremska, cea care a fost primită de organizatori după ce a fost prinsă dopată.

Organizatorii Australian Open au făcut eforturi uriașe: 1200 de oameni aduși cu chartere
Organizatorii de la Australian Open au făcut eforturi uriașe pentre buna desfășurare a primului turneu de Grand Slam al anului. Peste 1200 de oameni au fost aduși în Australia cu avioane charter, costurile ridicându-se la peste 40 milioane de euro!

Însă toate aceste eforturi nu i-au mulțumit pe sportivi, care i-au acuzat pe australieni că îi favorizează pe cei mai importanți jucători, care vor fi carantinați în resortul ultramodern de la Adelaide, în timp ce restul vor fi cazați la Melbourne.

Imaginile cu sosirea jucătorilor în Australia au devenit virale, desprinse parcă dintr-un scenariu de film SF. Avioanele sportivilor au ca puncte de plecare oraşele Dubai, Doha, Singapore şi Los Angeles, iar aeronavele vor avea ocupate doar 25% dintre locuri pentru o distanţare optimă: „Am ajuns la Melbourne! Mulţumesc tuturor care au făcut acest lucru posibil. Îmi pot doar imagina câte ore de muncă şi de compromis au fost necesare ca noi să fim aici”, a declarat Victoria Azarenka.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri